12°Valldal

Norsk

Trollstigen knyt saman Valldal på Sunnmøre og Åndalsnes i Romsdalen. Dette er ei av Noregs største og mest besøkte attraksjonar, med sine smale, svingete og stupbratte vegar og bruer.

Strekninga er i seg sjølv ei oppleving; ein tradisjonsrik turistveg i dramatisk vestlandsnatur med høge fjell, djupe fjordar og frodige dalar. Historiske Trollstigvegen med 11 buktande svingar blei åpna sommaren 1936. Sjølve Trollstigplatået framstår i ny og moderne drakt, med ei arkitektonisk heilheit i bygningar, stiar og utsiktsplattformar. Turistnæringa i Geiranger har lange tradisjonar med å tilrettelegge og tilby turistane spektakulære møter med naturen.

Å køyre Trollstigen er ikkje noko for den som har høgdeskrekk. Fjellvegen kronglar seg oppover bergsida, der fjella har majestetiske namn som Kongen, Biskopen og Dronninga. Utsikta er unik og kan ta pusten frå ein. Under ei vakker steinbru, der trafikken passerar, kaster Isterfossen seg vågalt ut og ned i den frodige Isterdalen. Trollstigen er eit godt døme på stor bygge- og ingeniørkunst.

Sidene er utviklet av Digi Publishing AS

Personvern